Information till er som går kurser hos oss gällande Covid-19

Eligt nya pandemilagen har vi beräknat ytan för varje deltagare på våra kurser med ett maxantal på 8 personer inklusive instruktör: 48 kvm per person gäller i vår lokal. 

Uppdatering från SKK:

 

 • Verksamhet inomhus som inte samlar fler än åtta personer på samma plats . Det ska finnas minst 10 kvm tillgänglig yta per person tillämpas samt att stor hänsyn ska tas till de gällande allmänna råden från Folkhälsomyndigheten.

 

 

Vi står i tät kontakt med SKK och följer deras råd och restriktioner. SKK gick ut med information där man i största möjliga mån ska hålla aktiviteter utomhus om man inte kan ha avstånd inomhus för att förhindra smittspridningen.

Regeringen har sagt max 8 personer vid en allmän sammankomst vilket vi följer.

Vi har därför tillsammans med studiefrämjandet och SKK vidtagit följande åtgärder för att vi ska kunna fortsätta med våra kurser och för att ni som deltagare inte ska bli så drabbade.

Ni kommer en vuxen deltagare från varje hushåll på kursen. 

I dagsläget kommer vi inte ta igen missade kurstillfällen för er som väljer att inte komma, vi kommer inte heller betala tillbaka kursavgiften relaterat till Force Majeur. 

Tillhör ni dock en riskgrupp, bor med en riskgrupp eller är 70+ får ni pengarna tillbaka om ni avstår kursen. Avstår ni en del av kursen återfår ni resterande pengar av kursträffarna. 

 

Eftersom vi har en stor inomhuslokal på 400 kvm så kommer vi kunna hålla avstånd till varandra och vi har också infört ytterligare regler nu vid kurs:

 • När ni kommer till kursen väntar ni utanför tills instruktören öppnar dörren och släpper in er en och en. Instruktören kommer stå utanför (bakom ytterdörren) och hålla upp dörren så ni har avstånd när ni går in. När en deltagare gått till sin plats kommer nästa släppas in.
 • Detsamma gäller i pausen, ni kommer då också slussas ut en och en samt in i lokalen.
 • Vid kursens slut kommer instruktören slussa ut er med början på platsen vid noseworkhyllorna, sen kommer nästa efter det slussas ut. Detta gör att ni inte kommer gå förbi varandra i lokalen. När denna sida gått ut, slussas deltagare som sitter vid högtalarna ut och man gör likadant i det ledet.
 • Behöver ni gå ut och kissa er hund under kursens gång, går ni i mitten av lokalen och säger till när ni behöver gå ut med hunden.
 • Vi spritar av material, stolar och handtag, det finns även handsprit i lokalen. Ta gärna med er egen handsprit om ni har. Samt tvätta händerna ofta.
 • Behöver ni gå på toaletten under kursens gång så gäller det en deltagare åt gången, när denne kommit tillbaka till sin plats kan nästa gå dit.
 • Gällande vattenskålar så får ni som deltagare ta med er skål och vatten hemifrån då minskar vi springet i köket. Behöver ni fylla på vatten ber ni instruktören fylla på åt er.
 • Vi har ställt ut staket mellan platserna så ni ska kunna hålla avstånd till varandra. Respektera detta och gå inte nära staketen.
 • Ni håller avstånd med minst 3 meter om ni ska prata med varandra. Inga hundar hälsar på varandra (vilket vi redan har som regler) detta gör att vi människor oftast kommer för nära varandra.
 • Mid minsta symtom stannar ni hemma från kursen.
 • Ni kommer få en handspritsservett på eran plats när ni kommer